Tuesday, 27 November 2018

Camp Thank You Letter




20 November 2018      


Dear John-Paul


Thank you for coming on camp with us.


I liked the search and rescue for Brian, I thought that it was fun finding all the stuff. I also liked
the water tube challenge, I got very wet. I liked when you said that you were going to hulk smash
Eamon and Charlie’s watch. My favorite part of camp was trading pokemon cards with Eamon.


What I found challenging was the tramp. It was long and boring. Moving the tyres was also
challenging.


Thank you again for coming on camp with us.


Ngā mihi
Yours sincerely
Alex

Monday, 26 November 2018

Wednesday, 7 November 2018

My Mihi


here is my mini

Monday, 5 November 2018

Descriptive Writing

At the moment in class we have been working on descriptive writing. We have been using pictures to give us ideas of what to write about. Here is a piece of writing I did


Dino Attack

One day as I was walking around I heard a ear deafening roar. It was from a
Pachycephalosaurus,  53 Utahraptor and 96 Rhamphorhynchus. Suddenly
there was a tsunami of 264 mosasaurus covering the horizon. When the
mosasaurus tsunami hit the ground 30 of the mosasaurus broke their bones.

I started to run from the dinosaurs but they were faster than me. Then a
dinosaur ate me but I had a pocket knife and cut out of the dinosaurs neck.

Tuesday, 16 October 2018

Kereru

Kereru
Kereru are a big bird. Kereru are one of the largest pigeons in the world. Kereru
can way up to 650g and are about 50 cm long. The kereru has feathers on their
back and head that are  green, but look like purple in the sunlight. Kereru have
white feathers on their chest.


Kereru live in forests  in the North and South Island, parks, reserves and gardens
all over New Zealand. The Kereru does not migrate to other places.


Kereru like to eat foliage, bugs and fruit in trees. Kereru are able to eat big fruit
such as miro, tawa and karaka. The flesh around seeds is digested by the Kererus
stomach and eventually the seeds pass through the bird and are planted throughout
the forest with their own manure.


When it is breeding time males do acrobatics in the air to impress the females.  
From september to march the kereru breed. Kereru build flimsy, shallow nests for
their eggs which are built in native trees, well shaded from the sun.  Kereru lay
one egg and the chick is feed on regurgitated ‘pigeon milk’ and later they are feed
fruit pulp.

Image result for kereru

The Dangers that the kereru face are stoats, rats and possums because they eat the
kereru eggs and young.

By Alex